20 februari - två nyktra scouter och två alkisar

Ironi när den är som bäst!
I väntsalen på Älmhults station sitter fyra människor; två Annor med varsin stor ryggsäck och två småtjocka, medelålders män. Vid männens fötter står ett par plastkassar fyllda med mat och glasflaskor. De fyra människorna småskämtar lite och samtalar stundom med varandra allihop, stundom endast med den person de sitter bredvid. Männen är gladlynta och spralliga och även den dummaste kan se att de är påverkade, men trots allt är de hövliga och trevliga.
      Plötsligt tar den ena mannen upp en glasflaska med klarrött innehåll ur en av plastkassarna och häller i sig några klunkar. Sedan möter han Anna 1's blick och frågar om hon vill smaka? Hon avböjer med ett bestämt nej tack. Mannen skrockar lite för sig själv och mumlar att jo, så länge du säger tack är det väl lugnt.
      Anna 2 skrynklar ihop hela ansiktet för att inte brista ut i bubbelskratt. Hon visste ju till skillnad från mannen att Anna 1 var scout i nykterhetsrörelsens scoutförbund med allt vad det innebär och att röd vätska erbjuden från en främling inte riktigt var ett intressant erbjudande. Hon grimaserade, tittade ner i golvet och pillade på sin mobil, allt för att inte skrika ut sitt skratt - men kunde inte för allt i världen låta bli att se ironin i att två alkisar öppet erbjöd nyktra scouter att dela deras hjärtevärmande röda vätska. Och att den var något långtlångt ifrån den t-röd de här Annorna var vana vid.

Kommentarer
Postat av: moa

åhh, det finns en sån charm i fulla män! Jag bekantade mig också med två på bussen i somras, de är så glada och muntra. De erbjöd en helkväll, inget fjant, bara supande. Man blir sådär lycklig. : ]

2009-02-20 @ 19:06:58
URL: http://petitantilope.blogg.se/
Postat av: anna 2

hahaha jag höll på att sprängas av skratt det va SÅÅÅ mycket ironi som nånsin funnits!!!

2009-03-22 @ 14:37:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0